Mataró, ciutat implicada en la cooperació internacional, la pau i els drets humans

Malgrat que les diferents lleis en matèria de cooperació, tant en l’àmbit català com espanyol, reconeixen el paper dels municipis i els ens locals dins el mapa de la cooperació internacional, aquesta política pública ha estat greument qüestionada en els darrers anys i ha hagut de reafirmar la seva existència en un context de recentralització i limitació de competències i arguments populistes en contra dels principis bàsics de la cooperació.

Per tot això:
  • Mantindrem una dotació pressupostària equivalent al 0,7% del pressupost d’ingressos propis així com el 0,3% al foment de la pau i els Drets Humans.
  • Prioritzarem projectes de cooperació per al desenvolupament que tinguin una clara voluntat transformadora i que garanteixin la sobirania alimentària, la justícia social, l’enfocament en drets humans, la perspectiva de gènere i els processos de pau i de drets humans.
  • Impulsarem les polítiques d’agermanament amb ciutats d’arreu del món per incentivar el vincle entre migracions i desenvolupament, per optimitzar el seus impactes positius en els territoris d’origen, destí i trànsit.
  • Ens adherirem a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS), que treballa per acabar amb el suport internacional a l’opressió palestina per part d’Israel i aposta per pressionar Israel perquè compleixi amb els drets internacionals.
  • Ens solidaritzarem amb la causa del poble saharauí i donarem suport a les seves justes reivindicacions.
  • Lluitarem contra la tracta i la prostitució forçada.
  • Enfortirem la cooperació entre els nostres municipis i amb altres administracions perquè si els esforços dels municipis es posen en comú amb altres ajuntaments, mitjançant el Fons Català de Cooperació, o iniciatives bilaterals, les possibilitats d’impacte es multipliquen.
Botón volver arriba
Cerrar