Campanya 2023EleccionsMunicipals 2023Noticía

Sergi Morales, candidat a l’alcaldia de Mataró

✊🐶🏳‍🌈🌏💜

Qui és en Sergi Morales?

Tinc 43 anys. Nascut a Mataró, fill d’uns pares que van emigrar d’Andalusia per cercar un futur millor. Visc amb en Víctor, la meva parella, la nostra filla de 12 anys i la nostra gossa Shira.

Fa quatre anys em vaig presentar amb En Comú Podem per ser l’Alcalde de la nostra ciutat, i, des d’aleshores, estic al govern de l’Ajuntament com a regidor d’Ocupació, Empresa i Economia Social. Ara em torno presentar com a candidat a l’alcaldia amb més experiència i il·lusió que mai.

Vaig comptabilitzar diferents feines d’administratiu, de cambrer, i de tot el que podia mentre estudiava a distància, fins aconseguir primer la Diplomatura en Ciències Empresarials i després la Llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses. Posteriorment m’he especialitzat en la Direcció d’Empreses Cooperatives i Empreses d’Inserció Sociolaboral. He dedicat la major part dels meus anys professionals a l’àmbit de la gestió i les finances en cooperatives de treball. Des de la cooperativa del Forn del Vidre de Mataró fins la cooperativa de serveis a les persones SUARA, on actualment tinc una excedència.

No concebo el treball a les institucions sense formar part del teixit social i associatiu, perquè la política es fa des del carrer a les institucions. Des de ben jove he estat involucrat amb l’activisme social al meu barri, Cirera; he format part, durant tota la meva vida de moviments veïnals, estudiantils, d’educació en el lleure, contra la guerra, en l’organització de festes populars i, especialment, en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+.

Per què et presentes a l’alcaldia?

Per molts motius. Primer de tot, perquè m’estimo Mataró i m’entusiasma poder treballar per poder millorar la vida de la gent dels meus veïns i veïnes. Després d’una llarga experiència professional i d’haver viscut a diferents llocs del món, vull aportar tot el que he après per millorar la nostra ciutat.

Vivim temps de grans incerteses a causa d’una crisi mundial, d’una inflació disparada i de l’emergència climàtica del nostre planeta. El capitalisme ens ha avocat a aquí. Ara més que mai, calen polítiques valentes, transversals, feministes i ecologistes per aconseguir tenir una ciutat que no deixi ningú enrere, que sigui més amable per a tothom, on hi hagi menys desigualtats i on tothom pugui viure una mica més feliç.

Em presento perquè puc liderar un equip d’homes i dones que vol sumar per guanyar, que coneixem la realitat de la gent i que tenim propostes. Com diu moltes vegades la Vicepresidenta Yolanda Díaz: “No necesitamos pensar igual, necesitamos caminar juntas. Dibujar juntas el camino que merecen los jóvenes, las mujeres, los pensionistas, la gente común y corriente, todas y todos juntos”.

Yolanda Díaz i Sergi Morales

Per què En Comú Podem Mataró?

Tenim el gran repte de donar resposta a les persones i un futur d’esperança per a tothom. I nosaltres som l’única opció política a la ciutat clarament d’esquerres i ecologista, amb un model clar de transformació per fer de Mataró un lloc més sostenible, més saludable, més amable per les persones, i amb menys desigualtats socials i que, a més, té voluntat i capacitat de governar.

El moment actual ens demanda polítiques valentes, perquè volem viure millor i deixar un lloc millor als que vinguin després de nosaltres.

El proper mandat serà clau per definir quina serà la Mataró del futur i per això és imprescindible el paper d’En Comú Podem.

Es pot governar per la gent comú des de les institucions?

No només es pot sinó que nosaltres ho hem demostrat. Des del govern de l’Estat, amb Yolanda Díaz al capdavant. Amb Ada Colau des de Barcelona, convertint la ciutat en un referent en polítiques socials i ecologistes a nivell mundial.  I a Mataró, on hem fet un gran salt endavant en les polítiques que més preocupen a la ciutadania com són l’habitatge, la feina o la mobilitat.

Nosaltres tenim molt clar d’on venim i per a qui governem. Venim del carrer, de les places del 15M, dels moviments socials, de la defensa de la sanitat pública, de la lluita sindical, dels moviments ecologistes… Quan sumem som imparables, sempre amb un peu al carrer i un altre a les institucions.

Una pel·lícula: Philadelphia

Una sèrie: La Casa de Papel

Un llibre: Aquí no hem vingut a estudiar (Enric Juliana)

Una cançó: Peces de colores (Amaral)

Un grup de música: El último de la fila

Referent polític: Yolanda Díaz

Per desconnectar: Sortir a córrer per la muntanya amb la meva gossa

Un lloc de Mataró: La plaça de Cirera, on vaig passar la meva infantesa

Back to top button