ActesCulturaFeminismeIgualtatLGTBIMaresmeNoticía

En Comú Podem Mataró “mata el patriarcat” en un acte pel Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones

Montse Álvarez Mela interpreta una adaptació del text Cartas Impertinentes original de Maria  Aurèlia Capmany

Mataró, 1 de desembre del 2023

El passat dijous 30 de novembre l’Espai de Feminismes i LGTBIQ+ d’En Comú Podem Mataró va realitzar al Centre Cívic de Pla d’en Boet un acte introduït en el marc del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència contra la Dona. L’acte va consistir en un esfereïdor i emocionant monòleg de vint minuts on l’actriu, Montse Álvarez Mela, es va posar a les carns d’una valenta dona que, a mesura que avança l’obra, s’empodera a si mateixa i acaba per trencar amb els rígids esquemes d’aquesta societat patriarcal i es rebel·la d’una normalitat injusta que l’oprimeix i li impedeix somriure amb llibertat i “quan ella vol”.

Una obra que va continuar amb una reflexió compartida entre les persones assistents, moderada per la Magda Jou Mallol i la mateixa Álvarez Mela, on es va poder desgranar tota la política que embolcallava l’obra i tots aquells moments on les assistents van sentir-se identificades i els assistents, interpel·lats. Tot plegat va acabar amb un fort aplaudiment per a les organitzadores d’aquest acte que va servir per escoltar, aprendre i desconstruir-se per sortir d’aquella sala una mica més feministes, una mica més humans.

Tal com va indicar l’Ana Gómez Cantador a la seva introducció inicial, el feminisme ha fet grans passos les darreres dècades. Va voler posar en valor la capacitat d’incidència que té el feminisme davant la societat per millorar la vida i, també, va denunciar les més de 7.500 dones i infants que han estat assassinats d’ençà que va escalar el conflicte bèl·lic en territori palestí per part de l’estat d’Israel, la majoria de les quals sotmeses a agressions específiques en relació amb el seu gènere. Aquesta situació, “amenaça a la totalitat de l’espècie humana i als seus valors de pau i convivència, així com els seus drets, podent-se allargar en el temps d’una manera indeterminada. Posar fi al genocidi de Gaza és, també, una qüestió feminista”, va sentenciar.

Back to top button