AccessibilitatMaresmeMobilitatNoticíaPremsa

SUMAR – En Comú Podem denuncia al Congrés els problemes d’accessibilitat de l’estació de Mataró

El diputat Fèlix Alonso demana al Ministeri de Transports que se solucionin els problemes que pateixen els usuaris amb diversitat funcional a l’estació de Mataró i denuncia la vulneració dels seus drets

Mataró, 30 de novembre del 2023

El passat 28 d’octubre Mataró va celebrar els 175 anys del primer tren Barcelona-Mataró. La commemoració de l’efemèride va comptar amb la presència de diverses autoritats que van arribar amb un tren des de Barcelona. A la rebuda a l’estació de Mataró, a part de les autoritats locals i de molts mataronins i mataronines, també els esperava una bona representació de membres de l’associació Divermataró amb una pancarta que deia “175 anys d’inaccessibilitat”.

Aquesta associació fa anys que defensa els drets de les persones amb diversitat funcional, especialment pel que fa a l’accessibilitat. En aquesta ocasió, des de Divermataró, van traslladar a les autoritats presents a l’acte el greu problema d’accessibilitat que pateix l’estació de trens de Mataró quan, de forma reiterada, l’ascensor que permet fer els canvis de via als usuaris de RENFE, deixa de funcionar.

En aquest sentit, el diputat Fèlix Alonso (SUMAR – En Comú Podem), que era present a l’acte i es va reunir per escoltar les reivindicacions de Divermataró, ha traslladat a la mesa del Congrés dels Diputats i Diputades un requeriment al Govern d’Espanya perquè des del Ministeri de Transports i d’ADIF se solucionin els problemes d’accessibilitat de l’estació de Mataró, així com d’altres estacions que puguin tenir problemàtiques semblants.

Tal i com denuncia l’escrit presentat a la mesa del Congrés pel diputat Fèlix Alonso, “aquesta situació suposa, per a les persones amb diversitat funcional usuàries del transport públic, un veritable infern de malestar i pèrdua de temps, així com les afectacions a la seva autonomia persona i una vulneració dels seus drets”.

Back to top button