Campanya 2019Nota de Premsa

En Comú Podem Mataró presenta les seves propostes en matèria d’habitatge

Sergi Morales: "ni gent sense casa, ni cases sense gent. Lluitarem per una ciutat habitable i cal que l'Ajuntament s'impliqui de forma clara en trobar solucions a la situació d'emergència habitacional que viu Mataró"

Aquest matí, En Comú Podem Mataró ha presentat al barri de Cerdanyola les seves propostes sobre habitatge que recull el seu programa electoral. En la seva intervenció davant de la premsa, Sergi Morales, candidat a l’alcaldia, ha explicat que des de la seva formació “considerem que la nostra ciutat té dos problemes principals a dia d’avui: l’atur i la manca d’habitatge assequible. Ahir us presentàvem al Tecnocampus les nostres propostes per crear ocupació de qualitat a Mataró. Avui, us volem presentar les línies mestres de les nostres propostes en matèria d’habitatge”.

Cal donar resposta als mataronins i mataronines que no troben un habitatge digne” (Sergi Morales)

Morales, que anava acompanyat d’Antonio Ruiz, número vuit de la candidatura, ha explicat que “la nostra ciutat no s’escapa de l’augment exagerat dels preus de lloguer i de compra. Això fa que no hi hagi setmana que no es produeixin diversos desnonaments a la ciutat, a més que moltes persones han de marxar a viure a altres llocs perquè no és fàcil trobar un habitatge digne a Mataró. L’Ajuntament, coneixent les seves limitacions com a administració local, ha de poder donar resposta als mataronins i mataronines que no troben un habitatge digne”.

La feina de l’Ajuntament de Barcelona està sent un exemple a seguir” (Sergi Morales)

Per al candidat d’En Comú Podem, “cal continuar lluitant des de l’administració local per aconseguir que el govern estatal implementi mesures efectives per limitar els preus dels lloguers. En aquest sentit, la feina de l’Ajuntament de Barcelona, governat per un equip de persones amb les que compartim espai polític, està sent un exemple a seguir. Si aconseguim que el preu dels lloguers quedi limitat per llei, serà més fàcil que els mataronins i mataronines puguin accedir a un habitatge digne sense por a ser desnonats ni haver de marxar a viure fora. També cal destinar més recursos al servei d’habitatge de la nostra ciutat, així com dedicar esforços i partides econòmiques a ajuts a la rehabilitació d’habitatges, i fins i tot a la compra d’immobles per destinar a lloguer social. Estem veient com fons voltors compren a la nostra ciutat paquets de pisos als bancs, procedents de desnonaments i a preus de saldo, per després revendre’ls i obtenir un benefici econòmic a través de l’especulació. Això és una vergonya i no ho podem permetre”.

Seguirem apostant per una reserva mínima del 30% d’habitatge protegit en noves promocions privades” (Antonio Ruiz)

Per la seva banda, Antonio Ruiz ha comentat que “no pot haver cap família sense casa ni cap casa sense gent, i cal fer tot el possible per aconseguir-ho: a Mataró es calcula que hi ha uns 4.000 habitatges buits mentre moltes famílies es queden al carrer. Seguirem apostant per una reserva mínima del 30% d’habitatge protegit en noves promocions privades. En aquest sentit, ens ha sobtat que aquests darrers dies el PSC defensi aquesta proposta, quan el nostre regidor Esteve Martínez porta temps defensant-la al nostre Ajuntament sense rebre el suport dels socialistes. Esperem que no es tracti d’una simple proclama electoralista per part del PSC”. I ha conclòs Sergi Morales: “també cal multar els bancs amb pisos buits i augmentar el parc públic de pisos de lloguer social”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button