ActesFeminismeMaresmeMunicipals 2023Nota de PremsaNoticíaUniversitat

En Comú Podem Mataró omple la plaça d’Occitània en el seu acte central de campanya

El ministre Joan Subirats i el diputat madrileny de Podem Serigne Mbaye acompanyen Sergi Morales, que desglossa les propostes de la seva formació en el seu discurs

Mataró, 20 de maig de 2023

Més de dues-centes persones van assistir dissabte passat a l’acte central de campanya d’En Comú Podem Mataró, celebrat a la plaça d’Occitània. En un ambient familiar i festiu, el ministre d’Universitats, Joan Subirats, i el diputat de Podem a l’Assemblea de Madrid, Serigne Mbaye, van acompanyar la candidatura de la confluència d’esquerres.

Va obrir l’acte Luisa Méndez, candidata número 4, que va donar la benvinguda a la concurrència i va donar pas a la intervenció de Serigne Mbaye, diputat madrileny de Podem que va voler donar suport a la candidatura mataronina. En la seva intervenció, Mbaye va fer una defensa aferrissada del compromís antifeixista d’En Comú Podem arreu, i de la necessitat de treballar i lluitar per uns pobles i ciutats millors, amb governs que treballin per millorar les condicions de vida de la gent treballadora. El diputat madrileny va recordar que les persones que formen part de l’espai polític d’En Comú Podem estan en política perquè volen defensar els interessos de les classes populars, amb honestedat i determinació.

Mbaye va fer una defensa aferrissada del compromís antifeixista d’En Comú Podem arreu, i de la necessitat de treballar i lluitar per uns pobles i ciutats millors, amb governs que treballin per millorar les condicions de vida de la gent treballadora.

Després va ser el torn de Sarai Martínez, candidata número 2 i regidora d’Habitatge durant el present mandat a l’Ajuntament de Mataró. Martínez va recordar que ens trobem en l’equador de la campanya electoral, i va explicar que queda només una setmana “per obrir la porta de l’esperança”, en referència a la possibilitat d’aconseguir un gran resultat en les eleccions del 28 de maig i poder liderar el govern de la ciutat. Martínez va utilitzar una metàfora per explicar les propostes d’En Comú Podem Mataró. En paraules de la candidata, la formació vol una ciutat justa i equitativa, i per aconseguir-ho, cal fer encaixar moltes peces, com si d’un puzle es tractés: “el nostre compromís amb la justícia social, la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament sostenible i una economia solidària són peces essencials per construir una ciutat que ens porti un futur millor”, va explicar. Per concloure, va fer una crida a votar En Comú Podem Mataró “perquè ens importa generar una ciutat on cada racó irradiï esperança i oportunitats, per a totes i tots nosaltres i els i les que vindran després”.

“El nostre compromís amb la justícia social, la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament sostenible i una economia solidària són peces essencials per construir una ciutat que ens porti un futur millor” (Sarai Martínez)

En el seu torn, el ministre Joan Subirats va voler fer explícit el seu suport a la candidatura d’En Comú Podem Mataró i singularment al candidat a l’alcaldia, Sergi Morales. Subirats va defensar la tasca que la seva formació ve desenvolupant en el Consell de Ministres i a les diferents institucions on té representació, i va insistir en la necessitat de votar les candidatures d’En Comú Podem per poder continuar avançant en la transformació social i la defensa dels interessos de la gent comuna.

Subirats va insistir en la necessitat de votar les candidatures d’En Comú Podem per poder continuar avançant en la transformació social i la defensa dels interessos de la gent comuna.

Finalment, va arribar la intervenció de Sergi Morales, candidat a l’alcaldia de Mataró i regidor d’Ocupació i Empresa a l’Ajuntament durant el mandat que ara finalitza. En la seva intervenció, Morales va agrair la feina de les persones de la candidatura i va destacar l’honestedat de totes i cadascuna elles. El candidat va començar el seu parlament dient que, malgrat els atacs de la dreta i la ultradreta, “l’amor i l’esperança guanyaran sempre a l’odi”. Tot seguit, va desglossar algunes de les principals propostes d’En Comú Podem en aquesta campanya electoral.

“Malgrat els atacs de la dreta i la ultradreta, l’amor i l’esperança guanyaran sempre a l’odi” (Sergi Morales)

Morales va recordar que, per exemple en polítiques d’Habitatge, quan van assumir la regidoria el parc públic a Mataró no arribava als 280 habitatges, quan a hores d’ara, en només quatre anys, ja se n’han projectat 260, malgrat tot el que costa arrencar compliments d’acords en matèries com aquesta als socis de govern.

Pel que fa a les polítiques de seguretat, Morales es va mostrar preocupat per cursa que han emprès el PSC i ERC per veure qui s’assembla més a la dreta. Per al candidat d’En Comú Podem Mataró, cal estar al costat de la gent, perquè no es pot donar l’esquena a la problemàtica de la seguretat, però cal seriositat a l’hora d’abordar aquesta qüestió. En aquest sentit, va reclamar un nou model de seguretat, amb una policia de proximitat, amb intervenció comunitària, al barri, al peu de carrer, treballant plegats amb serveis socials i amb les entitats, fent una tasca preventiva. Morales va criticar la proposta de situar una segona comissaria dels Mossos d’Esquadra a tocar de Rocafonda, i va recordar que cap ciutat, a banda de Barcelona, en té una segona comissaria. Per al candidat, no es pot enganyar la gent ni estigmatitzar un barri que el que necessita és més inversió social, més feina digna, i no una altra comissaria. En aquest sentit, va recordar que el que cal reclamar a la Generalitat de Catalunya és que compleixi amb les inversions pendents, com el nou hospital sociosanitari, els centres d’atenció primària de Cirera-Molins i Rocafonda, o les escoles Germanes Bertomeu, Joan Coromines o l’institut Cinc Sènies.

Morales va reclamar un nou model de seguretat, amb una policia de proximitat, amb intervenció comunitària, al barri, al peu de carrer, treballant plegats amb serveis socials i amb les entitats, fent una tasca preventiva.

Sergi Morales va voler destacar que “En Comú Podem Mataró som l’única garantia d’un govern d’esquerres i ecologista a la nostra ciutat. Tant PSC com ERC han dit ben clar que, excepte amb la ultradreta, no tenen problema a pactar amb qui sigui per tal d’assolir l’alcaldia. Per això som l’única garantia real d’un govern d’esquerres, perquè nosaltres no pactarem amb la dreta per una cadira”. Morales va insistir que “cal explicar arreu les nostres propostes, i votar per una ciutat verda, feminista, amb més feina digna, més cohesió social i més i millors serveis públics”.

“Davant de l’odi, nosaltres aixecarem la bandera de l’amor, i davant dels que posen la por, el totalitarisme o la desesperança, nosaltres ens posarem dempeus per guanyar l’esperança. Perquè si sumem totes les lluites, totes les sensibilitats i totes les nostres esperances, sumarem per guanyar” (Sergi Morales)

Morales va reivindicar la seva tasca i la de la regidora Sarai Martínez al govern municipals durant els darrers quatre anys. En aquest sentit, va recordar que han demostrat capacitat i solvència en la gestió, i que han estat els dos regidors que més han treballat, i que per això han de ser molts més en el proper mandat municipal. El candidat a l’alcaldia va recordar que “amb mi al capdavant de la regidora d’Ocupació hem treballat més que mai amb els sindicats i la patronal, i hem assolit la taxa d’atur més baixa dels darrers quinze anys, amb un rècord històric de contractació indefinida a Mataró, gràcies també a la tasca increïble de la companya Yolanda Díaz des del ministeri de Treball”.

“Votar En Comú Podem és votar per una ciutat verda, feminista, amb més feina digna, més cohesió social i més i millors serveis públics” (Sergi Morales)

Per finalitzar, Morales va voler expressar dues reflexions: “en primer lloc, vull recordar que les coses importants a la vida, els ideals més lloables com la solidaritat, la fraternitat o la justícia social sempre s’aconsegueixen lluitant, i d’això, a En Comú Podem en sabem un munt”. Morales va destacar que un vot a la candidatura que lidera “és un vot per una ciutat popular, combativa, solidària, ecologista, diversa i feminista, i que sap que l’única cosa que tenim és precisament lluitar democràticament per tenir dret a un futur millor. El projecte de la gent comuna passa per garantir unes vides dignes: volem a les nostres vides més espais públics, una millor convivència, una millor escola per als nostres infants, una assistència sanitària pública de qualitat, una mort digna, que portar al dentista al teu fill no depengui dels diners que tens al banc o que tothom pugui accedir amb justícia a un habitatge. Per això, davant de la desigualtat i la pobresa, calen polítiques valentes”. Per al líder d’En Comú Podem Mataró, “davant de l’odi, nosaltres aixecarem la bandera de l’amor, i davant dels que posen la por, el totalitarisme o la desesperança, nosaltres ens posarem dempeus per guanyar l’esperança. Perquè si sumem totes les lluites, totes les sensibilitats i totes les nostres esperances, sumarem per guanyar, n’estic convençut”.

“Un vot per En Comú Podem és un vot per una ciutat popular, combativa, solidària, ecologista, diversa i feminista, i que sap que l’única cosa que tenim és precisament lluitar democràticament per tenir dret a un futur millor” (Sergi Morales)

La segona reflexió de Morales va servir per demanar el vot de cara al proper 28 de maig: “queden set dies per demanar el vot. Parleu amb els vostres veïns i veïnes, amb els vostres familiars, amb els amics i amigues. Expliqueu a la gent que la nostra proposta política és l’única que garanteix un govern d’esquerres i progrés per Mataró. Ajudeu-me, ajudem-nos a treure el millor resultat de la història del nostre espai polític. Per això, avui, en aquesta plaça pública, davant la meva família, els meus amics, les meves companyes de candidatura, us demano el vot per En Comú Podem Mataró. Perquè el nostre somni és una ciutat per a tothom, verda i sostenible que lluiti contra el canvi climàtic, aposti per la cohesió social, guanyi més i millors serveis públics i es reconegui orgullosament diversa i feminista.”

“El nostre somni és una ciutat per a tothom, verda i sostenible que lluiti contra el canvi climàtic, aposti per la cohesió social, guanyi més i millors serveis públics i es reconegui orgullosament diversa i feminista. El nostre vot és un vot per l’esperança de la classe treballadora i valenta, és el vot de la gent comuna.” (Sergi Morales)

I va finalitzar: “El nostre vot és un vot per l’esperança de la classe treballadora i valenta, és el vot de la gent comuna. Us demano que ens deixem la pell en aquesta recta final. Estic convençut que farem uns resultats històrics. I ho reitero: vull ser l’alcalde d’aquesta ciutat i liderar el proper govern d’esquerres de Mataró. Estimo Mataró, estimo la seva gent i estic convençut que d’aquí molts anys, quan mirem enrere estarem orgullosos del que hem fet i de com vam encarar aquest temps de reptes colossals però també de lluita i d’esperança. Esperança en que tenim un futur per guanyar. A convèncer a tothom, a votar tothom. Sumarem i guanyarem!”

Back to top button