Drets laboralsGeneralitatMaresmeMataróNota de PremsaNoticíaSanitat

En Comú Podem es reuneix amb els treballadors de l’Hospital de Mataró i reclama a la Generalitat que defensi de forma decidida la Sanitat Pública

Mataró, 19 de juny del 2024

Amb motiu de la crisi per la falta de professionals que ha posat en entredit la continuïtat del servei de pediatria de l’Hospital de Mataró, el grup municipal d’En Comú Podem i el diputat David Cid s’ha reunit amb el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Mataró per conèixer la situació del personal laboral i de les diferents reivindicacions pendents.

En aquest sentit, el regidor Sergi Morales ha expressat satisfacció per l’acord al qual han arribat els metges i la direcció de l’hospital per mantenir el servei de pediatria i no haver de traslladar les hospitalitzacions, i ha reafirmat que “des d’En Comú Podem Mataró seguirem defensant la sanitat pública, tant des de les institucions on tenim representació com des del carrer donant suport a les mobilitzacions i reivindicacions de la Coordinadora en defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme”.

Igualment, Morales  ha transmès que “amb els representants dels treballadors hem coincidit que es imprescindible la continuïtat del servei mes enllà de l’estiu i que cal treballar a llarg termini per garantir millors condicions pels professionals per poder retenir el talent”.

El diputat David Cid ha volgut mostrar el seu agraïment als professionals sanitaris per permetre un acord que garanteix la continuïtat del servei i s’ha compromès a fer un seguiment al Parlament del compliment de l’acord per mantenir el servei de pediatria a l’hospital, així com dels terminis per aconseguir el nou Sociosanitari. Cid ha destacat que “encara que anem molt tard, celebrem que finalment s’hagi posat en marxa la licitació del projecte executiu del nou Hospital d’Atenció Intermèdia”. Cid ha recordat que la posada en marxa del projecte executiu del nou sociosanitari formava part de l’acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat de l’any 2023.

Morales i Cid han volgut traslladar als representants dels treballadors el seu suport en les seves reivindicacions laborals i han reivindicat la necessitat imperiosa que el nou Govern de la Generalitat faci una defensa decidida de la Sanitat Pública que garanteixi els facultatius necessaris de tots els serveis a tots els centres i que hi destini els recursos necessaris.

Back to top button