Drets humansFeminismeIgualtatLGTBIMunicipals 2023Nota de PremsaNoticía

Fer realitat la Casa de la Igualtat i la creació de programes d’inserció sociolaboral i d’habitatge per a dones en situació de vulnerabilitat, prioritats d’En Comú Podem Mataró

Sarai Martínez i Luisa Méndez reclamen una mirada feminista per defensar els drets per a totes les dones, el dret a la igualtat de gènere i el dret a viure lliures de violències masclistes

Mataró, 19 de maig del 2023

Amb el banc pintat amb els colors LGTBI de l’estació de fons, Sarai Martínez i Luisa Méndez han presentat les prioritats del programa d’En Comú Podem Mataró sobre feminisme i també per lluitar contra els discursos d’odi.

Luisa Méndez, candidata número 4, ha explicat que “a Mataró volem una societat igualitària que reconegui la diferència però en la qual tots i totes tinguem els mateixos drets i en la què tothom pugui viure dignament. Una societat igualitària entre homes i dones i entitats de gènere no hegemòniques, on el feminisme és l’eina per aconseguir-la.”

Méndez ha defensat que, el proper mandat, ha de ser el mandat en que es faci realitat d’una vegada per totes la nova Casa de la Igualtat, que ha de ser un equipament que integri els serveis d’igualtat de la ciutat, les entitats feministes i LGTBIQ+ i que serveixi per posar en valor encara més tota la feina feta entre l’administració i els moviments socials.

Al seu torn, la cap de llista número 2, Sarai Martínez, ha remarcat la importància de les polítiques feministes per En Comú Podem presentant la proposta de crear programes d’inserció sociolaboral i d’habitatge per a dones en situació de vulnerabilitat.

A més a més, Martínez ha volgut posar en valor la necessitat de lluitar contra els discursos d’odi. I en aquest sentit, ha exposat la proposta de crear la nova Oficina per la No Discriminació: “aquesta nova oficina municipal ha de ser un servei directe que atengui a les persones que pateixin vulneració dels seus drets humans i de ciutadania”.

Back to top button