Campanya 2019Europees 2019Nota de Premsa

Ernest Urtasun: “Hem de democratitzar les institucions europees perquè la UE escolti la veu de la ciutadania davant els grans lobbies empresarials”

El cap de llista d’En Comú Podem a les eleccions europees visita Mataró per donar suport a Sergi Morales i presentar les propostes d’Unidas Podemos – En Comú Podem per Europa

Ernest Urtasun ha visitat Mataró per donar suport a la candidatura d’En Comú Podem Mataró de cara a la jornada electoral del diumenge tot recordant que també va ser a la presentació de la candidatura. Ernest Urtasun ha felicitat a l’alcaldable Sergi Morales i a tots els membres de la candidatura “sou un exemple per les altres ciutats i pobles de com aconseguir i fer funcionar una candidatura unitària d’esquerres. Estic molt content d’haver pogut ser present a Mataró el dia de la presentació de la candidatura i tornar a venir a donar-vos suport ara al tram final de la campanya”.

Cal recuperar Europa per la seva gent, davant dels poderosos” (Sergi Morales)

El cap de llista d’En Comú Podem Mataró, Sergi Morales, ha volgut agrair a Urtasun que hagi volgut tornar a Mataró i li ha demanat que treballi, des del Parlament Europeu, “per recuperar Europa per la seva gent, davant dels poderosos, de les renuncies de populars i socialistes europeus i dels grans lobbies empresarials”. Morales ha reclamat que “cal enterrar l’austeritat i les retallades. Volem una Europa que garanteixi els drets socials i laborals i lluiti contra les desigualtats”. “Fan falta pensions dignes, un salari mínim i un subsidi d’atur europeus. Cal una justícia fiscal real i lluitar contra l’evasió d’impostos dels rics i de les grans empreses”, ha conclòs Morales.

Volem una Europa solidària i acollidora, que construeixi ponts en comptes de murs” (Ernest Urtasun)

Al seu torn, Ernest Urtasun ha recollit la petició de Morales i ha afirmat: “Hem de democratitzar les institucions europees perquè la UE escolti la veu de la ciutadania davant els grans lobbies empresarials. Municipalitzarem Europa i portarem les lluites dels pobles i ciutats a la Unió Europea”. Sobre les renuncies de populars i socialistes europeus, Urtasun ha declarat: “els grans partits han convertit Europa en una fortalesa. Volem una Europa solidària i acollidora, que construeixi ponts en comptes de murs, creant vies legals segures per les persones refugiades. Volem una Europa que salvi vides al Mediterrani. Una Europa que faci d’alternativa a Donald Trump, que promogui els valors de la pau i la solidaritat arreu del món”.

Estem davant una situació d’emergència climàtica que necessita una nova producció energètica 100% renovable” (Ernest Urtasun)

Sobre el clima, Urtasun comentava que “guanyar el futur passa per protegir el planeta del canvi climàtic. Estem davant una situació d’emergència climàtica que necessita una nova producció energètica 100% renovable amb el topall al 2050 i amb un 0% de combustibles fòssils el 2040. Des d’En Comú Podem – Unidas Podemos, impulsarem un Green New Deal, un Pla Europeu d’Ocupació i Clima, que garanteixi una transició justa que blindi els drets socials i laborals durant aquesta gran transformació ecològica”. Urtasun ha acabat la roda de premsa reclamant: “volem una Europa que asseguri la igualtat salarial, la igualtat real de les dones i les persones LGTBI, sense discriminacions ni violències masclistes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button