Drets humansDrets laboralsFeminismeMaresmeMunicipals 2023NoticíaSeguretat

En Comú Podem proposa un nou model de seguretat basat en la Policia Local de Barri, on es prioritzi la prevenció i la intervenció comunitària i de proximitat

Morales: “tenim la responsabilitat d’actuar davant del delicte, però també l’obligació de prevenir aquest delicte ocupant-nos de les causes estructurals que el provoquen”

Mataró, 18 de maig de 2023

El cap de llista d’En Comú Podem Mataró, Sergi Morales, i el candidat número set, Antonio Ruiz, han presentat les propostes del programa d’En Comú Podem Mataró pel que fa a seguretat.

Antonio Ruiz ha explicat que els veïns i veïnes demanen una policia que tingui més presència als barris, que trepitgi els carrers i que conegui la gent. Una policia en contacte amb les entitats dels barris, que pugui actuar preventivament i comunitàriament.

Al mateix temps, Ruiz també ha volgut recordar que fan falta més efectius dels Mossos d’Esquadra, especialment a les nits, i que la Generalitat és la que ha d’encarregar-se d’exercir les seves funcions.

Al seu torn, Sergi Morales ha explicat que “tenim la responsabilitat d’actuar davant del delicte, però també l’obligació de prevenir aquests delicte ocupant-nos de les causes estructurals que el provoquen. Tenint en compte la realitat, les percepcions i les emocions de les persones. Una ciutat és segura, quan la seva gent se sent segura”.

Morales ha exposat la proposta d’En Comú Podem Mataró per un nou model de seguretat basat en la Policia Local de Barri, on es prioritzi la prevenció i la intervenció comunitària i de proximitat. En aquest sentit, ha defensat que, davant de la seguretat només basada en l’ordre i el punitivisme, cal tenir present totes les esferes de la vida pública i privada. “Hem parlar de les moltes seguretats que ens permeten viure amb dignitat, tranquil·litat i sense por”, ha explicat Morales.

Sergi Morales a explicat com s’aborda la seguretat des d’En Comú Podem: “nosaltres volem que tothom tingui la seguretat que tindrà una feina digne per arribar a final de mes, que combatrem les màfies responsables de les ocupacions que s’aprofiten de la desgràcia de moltes famílies. Que tothom tingui la seguretat que lluitarem contra el masclisme de la nostra societat i avançarem cap una ciutat més igualitària. Que treballarem perquè ningú hagi de patir situacions de soledat no volguda, que la nostra gent gran no estarà sola. I que tothom tingui la seguretat que no haurà de patir per la seva orientació sexual o identitat de gènere.”

Back to top button