Equipaments municipals

 1. Funerària Pública
 2. A Mataró, morir-se surt molt car. De fet, a Catalunya només la ciutat de Lleida presenta preus d’enterrament més cars que la nostra ciutat, amb uns preus el 48% per sobre que els de la mitjana espanyola. I al conjunt de l’Estat espanyol, només la superen cinc municipis. Segons un informe realitzat per Unespa (Asociación Empresarial del Seguro) amb dades dels anys 2017 i 2018, a Mataró es paga un 45,9% més que la mitjana del conjunt d’Espanya pels serveis funeraris. L’estudi s’ha realitzat demanant a les entitats asseguradores que formen part d’Unespa que especifiquessin el tipus de sepeli que fan atendre i informació precisa sobre el lloc de residència de l’assegurat, de cara a identificar diferències de cost entre províncies i municipis. En total s’han analitzat 216.404 enterraments, cosa que suposa una representativitat de la mostra de l’entorn d’un 80%, segons els autors de l’estudi. Les dades mostren que Mataró és el segon municipi de Catalunya on l’enterrament és més car, amb un diferencial del 46% respecte al conjunt del país, i del 34% en comparació amb la mitjana de les ciutats de més de 50.000 habitants.

  A Mataró, pel que fa als serveis funeraris, ens trobem que ni tan sols existeix la competència d’empreses que demana el teòric bon funcionament del lliure mercat. A la capital maresmenca vivim una situació de monopoli, en què només hi ha una empresa que ofereixi aquests serveis.

  Des d’En Comú Podem Mataró considerem que la creació d’un operador funerari municipal que tingui com a objectiu garantir la competència, la qualitat, l’accessibilitat de la ciutadania als serveis funeraris, la baixada del preu mig i l’excel·lència del servei, pot ser una gran notícia per a la ciutat de Mataró i els seus habitants.

  Per això:
  • Impulsarem la creació d’una funerària municipal a Mataró que abarateixi els costos dels serveis funeraris i que garanteixi la qualitat i l’accesibilitat a tota la ciutadania de Mataró.
 3. Mataró Activa
  • Crearem el nou servei Mataró Activa, que integrarà els serveis d’ajuda a la creació d’empreses, orientació i suport en la recerca de feina i als autònoms, així com d’activitats de promoció de ciutat.
 4. Altres Equipaments
  • Posarem en el mapa de la ciutat l’emplaçament de la futura seu de l’Escola Municipal de Música de Mataró.
  • Projectarem un Centre d’Arts Escèniques que compleixi els requisits tècnics i d’aforament necessaris per poder oferir una programació estable contemporània i que pugui acollir esdeveniments de diversa mena, amb ambició d’àmbit comarcal i metropolità.
  • Crearem un nou Centre d’exposicions d’arts plàstiques, adequant alguna nau industrial, com podria ser el Vapor Gordils, amb espais grans i diàfans, que també podria acollir altres activitats lligades a les arts plàstiques.
  • Projectarem el Centre d’Interpretació de les Cultures Populars de Mataró.• Projectarem la nova Biblioteca Pública a Cerdanyola.
Botón volver arriba
Cerrar