ComunicatMunicipals 2023Noticía

Per un govern d’esquerres en una ciutat d’esquerres

COMUNICAT

Mataró, 30 de maig del 2023

Des d’En Comú Podem Mataró agraïm a les 3.334 veïnes i veïns de Mataró que ens han fet confiança amb el seu vot i garantim que el seu suport servirà per fer avançar Mataró en polítiques socials, ecologistes i feministes.

També felicitem al Sr. David Bote i al Partit dels Socialistes per la seva victòria electoral.

Davant del resultat de les eleccions, veiem amb molta preocupació l’auge de l’ultradreta i el seu discurs d’odi a tot el país i, concretament, la seva entrada amb força a l’Ajuntament de Mataró i treballarem perquè això no suposi un retrocés en drets ni a Mataró ni enlloc.

Davant el reforçament de la dreta nacionalista de Junts, partit responsable del desmantellament de l’educació i la sanitat pública, que no ha apostat mai per fer polítiques públiques d’habitatge i que es nega a actuar per lluitar contra l’emergència climàtica.

Manifestem:

Que a Mataró, el nostre espai polític ha resistit en un context difícil i que, fins i tot, augmentem lleugerament en percentatge de vot respecte a les eleccions del 2019, aconseguint mantenir els nostres 2 regidors.

Que, tot i la davallada electoral del PSC i d’ERC, la ciutadania ha tornat a votar, aclaparadorament, les opcions polítiques d’esquerres amb més del 60% dels vots. Que els resultats en nombre de regidors mostren també una forta majoria d’esquerres al Ple municipal, amb 18 dels 27 regidors, i per tant cal garantir la continuïtat d’un govern d’esquerres que ens permeti fer front als reptes socials i climàtics de la nostra ciutat.

Per tot això, des d’En Comú Podem Mataró proposem, per responsabilitat política, articular un front unitari d’esquerres que doni suport a un govern d’esquerres i de progrés a Mataró. Per fer front a l’ultradreta i continuar impulsant polítiques transformadores per la gent comuna d’aquesta ciutat.

Back to top button