GeneralitatMaresmeNota de PremsaNoticíaSanitatSin categoría

Comunicat conjunt de Catalunya en Comú Maresme i Podem Maresme per recolzar les reivindicacions per les retallades a l’atenció primària pediàtrica a la comarca del Maresme

Mataró, 12 d’abril del 2021

Les retallades a la sanitat pública i a l’Atenció primària continuen minvant i dificultant el servei d’assistència sanitària a les persones arreu del territori català.

La comarca del Maresme està patint de valent el tancament de serveis de Pediatria. Sense pediatra ni infermera i sense explicació ni informació al respecte, aquesta situació obliga a desplaçar-se als veïns afectats cap a altres poblacions col·lapsant els serveis i ocasionant un greuge i malestar arreu del territori.

Als tancaments del servei de Pediatria d’Arenys de Munt i de Sant Andreu de Llavaneres, que obliguen a desplaçar-se als habitants d’aquestes poblacions a Arenys de Mar i a Sant Vicenç de Montalt respectivament i a la insuficiència del servei a Vilassar de Dalt i Cabrils, s’hi ha anat sumant la manca de servei de Pediatria a Òrrius i Dosrius. Aquest fet comporta la derivació de més de 940 nens al CAP d’Argentona, on la visita al Pediatra suposa més d’una setmana d’espera i dificultats en el transport per arribar-hi des dels seus nuclis urbans (Òrrius i Dosrius, però també Canyamars i Can Massuet).

Els veïns d’aquestes poblacions i les plataformes en defensa de la sanitat d’arreu de la comarca reivindiquen des de fa temps uns serveis dignes davant la política sanitària que practica el Departament de Salut i els seus gestors, que no compten amb cap mena participació de la ciutadania i no tenen en compte el territori.

Des de Catalunya en Comú Maresme i Podem Maresme donem tot el suport a les veïnes i veïns dels pobles afectats, fem nostres les seves reivindicacions i ens tindran sempre al costat en la defensa d’una Atenció primària i una Sanitat pública de qualitat.

Reclamem a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat que obri una via de diàleg amb els veïns i veïnes afectats i que es restableixi un servei d’assistència sanitària pediàtrica digne a les poblacions afectades del Maresme i d’arreu de Catalunya.

Back to top button