ComunicatEconomiaGeneralitat

En Comú Podem arrenca el compromís del Govern de la Generalitat per fer el futur sociosanitari de Mataró

La Generalitat encarregarà el projecte el 1r trimestre de 2023, després que l’Ajuntament de Mataró posi el solar a disposició del Servei Català de la Salut

Mataró, 15 de desembre del 2022

Després de setmanes de negociació, En Comú Podem ha tancat un acord amb el Govern de la Generalitat per aprovar els pressupostos del 2023 amb molt bones notícies per Mataró. I és que En Comú Podem ha arrencat el compromís del Govern de la Generalitat per construir, finalment, el futur sociosanitari de la ciutat.

Concretament, l’acord recull que “el Departament de Salut es compromet a iniciar el projecte del nou sociosanitari de Mataró tan bon punt l’Ajuntament posi el solar a disposició del Servei Català de la Salut. El solar està identificat i el compromís de Salut és encarregar el projecte el primer semestre del 2023 i, així que hi hagi projecte, executar l’obra.”

Des de En Comú Podem Mataró valorem molt positivament la bona notícia que suposa aquest acord per la ciutat de Mataró, però també pel que suposa pel conjunt del país. I és que aquest acord de pressupostos posa les bases perquè aquesta crisi no la tornem a pagar els de sempre, protegint les majories socials del país. És un acord a favor de la sobirania energètica, de millorar el dret a l’habitatge, de reforçar la Sanitat Pública i de convertir Catalunya en un país de trens.

Aquest acord està lluny del que seria el programa de Govern d’En Comú Podem, i no obstant això, és un acord en el que guanya el sentit comú.

Un sentit comú que reforça la Sanitat Pública:

  • Un 20% dels recursos de Sanitat seran per l’Atenció Primària, amb el compromís d’arribar al 25% al 2025.
  • Un fons de 100 milions d’euros amb un sol objectiu: garantir que tothom pugui ser atès per seu metge de capçalera al seu CAP en menys de 5 dies.

Un sentit comú a favor de la sobirania energètica de Catalunya i d’un canvi de model productiu:

  • Destinem 246M d’euros perquè el 2030 el 50% de la producció elèctrica de Catalunya vingui de les renovables

Ens desendollem de l’oligopoli elèctric d’Endesa i Iberdrola aconseguint que l’elèctrica pública catalana sigui comercialitzadora:

  • Un sentit comú a favor de millorar el dret a l’habitatge
  • Ampliem en 4.600 habitatges el parc públic: adquirim 1.500 habitatges buits de la SAREB, 1.750 habitatges nous per a lloguer públic, cohabitage i projectes per a joves i gent gran i 500 habitatges per a les meses d’emergència.
Back to top button