ComunicatHabitatgeJovesNoticíaPremsa

El Ple municipal de Mataró aprova que el 30% dels habitatges nous es destinin a habitatge de protecció oficial

La mesura era una promesa electoral d’En Comú Podem Mataró i formava part de l’Acord de Govern municipal

Mataró, 9 de setembre del 2022

Ahir, el Ple municipal de l’Ajuntament de Mataró va aprovar inicialment que el 30% dels habitatges nous de la nostra ciutat es destinin a habitatge de protecció oficial.

Concretament, quan la nova norma municipal entri en vigor, s’aplicarà en les promocions d’obra nova i en determinades actuacions d’ampliació o rehabilitació d’habitatges superior als 600 m2. I, segons dades de l’Ajuntament de Mataró, la mesura que ara s’aprova hagués pogut generar un total de 51 habitatges de protecció oficial a la ciutat en el període 2013-2019.

Els supòsits d’aplicació de la normativa del 30% són:

  1. La construcció i edificació de nova planta.
  2. L’ampliació d’un edifici existent, quan es creïn nous habitatges. El destí parcial s’aplicarà sobre el nou sostre que es proposa edificar.
  3. L’actuació en edificis incabats, amb les obres aturades i la llicència caducada.
  4. La substitució de l’edifici, encara que es mantingui la façana o algun altre element estructural, i suposi, per tant, la creació d’habitatges nous en el conjunt de l’edifici.
  5. Les obres per a canvi d’ús urbanístic d’un edifici a ús residencial.
  6. Les obres de rehabilitació que constitueixin una actuació global en tot l’edifici (podent suposar actuacions d’ampliació, de reforma general, de gran rehabilitació, o d’increment del nombre d’habitatges) que tinguin per finalitat allotjar majoritàriament nous residents en els habitatges resultants no reservats a reubicació de reallotjats o a fer efectiu el dret de reallotjament d’anteriors residents o titulars.

L’aprovació d’aquesta mesura era un compromís electoral d’En Comú Podem Mataró i és resultat de la bona feina que porta realitzant la regidora Sarai Martínez Vega des del capdavant de la regidoria d’Habitatge.

Des d’En Comú Podem Mataró estem convençuts que es tracta d’una molt bona notícia, que ens situa al nivell de ciutats capdavanteres com Barcelona en la cerca de solucions al greu problema que tenim d’accés a l’habitatge. En aquest sentit, tenim el convenciment que aquesta norma ajudarà sens dubte a incrementar el parc d’habitatge assequible a la nostra ciutat, la qual cosa beneficia especialment a la classe treballadora.

A En Comú Podem Mataró tenim molt clar que estem al Govern de la nostra ciutat per fer polítiques públiques valentes que millorin el dia a dia de la gent. I des de la regidoria d’Habitatge treballem, i seguirem treballant, perquè tots els mataronins i mataronines puguin tenir accés a un habitatge digne i assequible.

Back to top button