ActesEleccionsMunicipals 2023Noticía

El manifest de suport a Sergi Morales i el seu projecte polític de la gent comuna suma ja més de 160 adhesions

Activistes veïnals i socials, intel·lectuals, artistes i polítics demanen votar a l’Alcaldable d’En Comú Podem Mataró “per un govern d’esquerres que guanyi un futur de justícia, progrés i esperança”

L’expresident d’Òmnium Maresme Carles Estapé, la professora de la UAB Beatriz Ballestín, l’exconseller de la Generalitat Salvador Milà, la sociòloga Sara Moreno o els activistes veïnals Miquel Lleixà i Julio Garrido avalen Sergi Morales com el principal candidat de l’esquerra mataronina

Cop d’efecte de Sergi Morales i la candidatura d’En Comú Podem Mataró a pocs dies de les municipals. De l’expresident d’Òmnium Maresme a un dels activistes veïnals més coneguts de Can Fugarolas, passant per exconsellers o professors universitaris, el suport a Morales impressiona. Més de 160 persones ja avalen en un manifest de suport a l’alcaldable dels comuns com la millor opció a votar el proper 28 de maig a les eleccions municipals de Mataró. El manifest va començar a córrer el passat dissabte 20 i a cada hora que passa creix el nombre de persones adherides.

El manifest aboga per votar “per un govern d’esquerres que guanyi un futur de justícia, progrés i esperança”i donen suport “a l’amic, ciutadà i candidat a alcalde Sergi Morales, que es presenta liderant la candidatura d’En Comú Podem Mataró en aquestes eleccions municipals”. Entre les persones signants destaquen l’expresident d’Òmnium Maresme Carles Estapé, la professora d’Antropologia de la UAB Beatriz Ballestín, l’exconseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat Salvador Milà o la sociòloga Sara Moreno. L’acte ha comptat amb la presència del portaveu del grup d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens. El polític català ha ressaltat que les candidatures dels comuns són “la millor força electoral per combatre el discurs de l’odi de l’extrema dreta” i que ha arribat el moment de “la Catalunya de les ciutats progressistes i lluitadores, de les classes populars i treballadores que reivindiquen governs d’esquerra als ajuntaments”. Asens ha assegurat que en Sergi Morales representa aquesta transversalitat i pluralitat i s’ha mostrat convençut que En Comú Podem Mataró treurà els millors resultats de la seva història gràcies a aquesta convocatòria general de tota l’esquerra mataronina.

Els perfils dels adherits són diversos i abarquen tots els espectres: el professor de pedagogia de l’ESMUC i antic director de l’Escola Municipal de Música de Mataró, Ignasi Gomez, la doctora de família i activista activisme per la migració i l’acollida digna Anna Cabot, el preparador físic de la selecció olímpica de Xina, Cristian Luque, la politòloga i cooperativista Maria Medina, la investigadora biomèdica Berta Canal o el professor universitari i escriptor Miguel Guillén. El manifest també compta amb un ampli ventall de personalitats de l’esquerra clàssica mataronina. Del llibreter i membre de la Unió de Cooperadors de Mataró Xevi Vilert a l’històric militant antifranquista Pablo Morales, la portaveu del Grup Recerca Memòria Històrica de Mataró Maria Modesta o el membre de la PAH de Mataró Sebastián Tenes, així com la majoria de regidors d’Iniciativa per Catalunya dels últims vint anys, com ara Quiteria Guirao, Pep Comas, Esteve Martínez o Conxita Calvo.

L’activisme veïnal mataroní s’ha bolcat en el manifest. Destaquen l’activista veïnal vinculat a Can Fugarolas i el moviment ciclista, Miquel Lleixà, l’advocat laboralista Miguel Ponce o el directiu del Boet Mataró i referent del moviment esportiu local, Julio Garrido. La gent de la cultura també és molt present en la llista d’adhesions: des de coneguts músics locals com la Tatiana Massaguer, en Raül Sala o en Ruben Bes fins a la interiorista Arena Tarrés o el dissenyador i artista Pere Fradera.

La quantitat, diversitat i pluralitat de les adhesions al manifest avalen Sergi Morales, que es converteix de facto en el principal candidat de l’esquerra mataronina en aquesta recta final electoral. I suposen un impuls en la voluntat d’En Comú Podem Mataró de treure, en paraules del seu alcaldable, “els millors resultats de la història del nostre espai polític perquè ningú representa com nosaltres la pluralitat de la gent comuna de la nostra ciutat. Per això guanyarem”.  

Link al manifest i a l’adhesió personal:

Back to top button