Declaració InstitucionalNota de Premsa

Declaració Institucional sobre la decisió adoptada per Nissan

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’EN COMÚ PODEM MATARÓ SOBRE LA DECISIÓ ADOPTADA PER L’EMPRESA AUTOMOBILÍSTICA NISSAN DE CESSAR LA SEVA ACTIVITAT INDUSTRIAL A CATALUNYA

Coneixedors de la decisió adoptada per la companyia automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial  dels centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat, el grup municipal d’En Comú Podem Mataró proposa a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents

ACORDS:

  1. L’Ajuntament de Mataró dóna tot el seu suport als treballadors i les treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, estan en vaga indefinida  i porten anys lluitant en defensa dels llocs de treball.
  2. L’Ajuntament de Mataró expressa la seva preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà en primer terme per als treballadors i treballadores de la Nissan a Catalunya i també per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  3. L’Ajuntament de Mataró manifesta que el sector de l’automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considera que en l’estratègia industrial, d’innovació i futur és un tractor important de l’economia, amb teixit industrial consolidat , amb oportunitats de futur que genera riquesa i dóna feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.
  4. L’Ajuntament de Mataró insta a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.
  5. L’Ajuntament de Mataró emplaça al Govern de l’Estat espanyol i al Govern de la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.
  6. Traslladar la declaració institucional d’urgència al comitè d’empresa de Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i a Nissan.

Mataró, 28 de maig del 2020

Back to top button