ComunicatNoticíaSanitatSin categoría

Comunicat d’En Comú Podem Mataró amb motiu del Dia Mundial de la Salut

Mataró, 7 d’abril del 2022

El 7 d’abril, Dia Mundial de la Salud, es commemora el dia internacional contra la mercantilització de la salut.

Després de les retallades realitzades des del 2010 i fruit de les conseqüències de la pandèmia de la Covid19, on la nostra sanitat s’ha vist fortament afeblida, creiem que fa falta un cop de timó per a revertir aquesta situació tan precària que patim.

Exemples en són les, aproximadament, 480.000 persones que esperen una intervenció quirúrgica i les més de 180.000 que esperen una prova diagnòstica.

El passat diumenge 3 d’abril ja ens vam manifestar al costat de plataformes en defensa de la sanitat pública, moviments socials, sindicats i ciutadania per exigir millores en l’assistència sanitària i millors condicions laborals.

Avui, 7 d’abril, des d’En Comú Podem Mataró donem suport a la concentració que convoquen Marea Blanca i Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública Mataró – Maresme a la porta de l’Ajuntament i ens sumem a les seves reivindicacions:

  1. Un compromís real per revertir les privatitzacions.
  1. Que la Generalitat de Catalunya dediqui el 25% del pressupost de salut l’atenció primària.
  1. Un pla integral de millora de la salut mental.
  1. Contractar més personal sanitari i millorar les condicions laborals dels i les treballadors/es oferint uns contractes dignes i estables al personal ja contractat.
  1. Exigir a la Conselleria de Salut a que creï Consells participatius de salut locals i/o centres de salut.

Back to top button