DiadaHomenatgeNoticía

Acte oficial de l’onze de setembre

Sergi Morales, llegeix el manifest de la diada del 11 de setembre de 2019, en nom d'En Comú Podem Mataró

Des d’En Comú Podem Mataró reivindiquem recuperar l’esperit fundacional de la manifestació de la Diada de 1977, amb un lema que expressava el sentit de l’onze de setembre en democràcia al nostre país, “ara més que mai, un sol poble”. Un sol poble, tres paraules com a símbol integrador de la nació real formada per la ciutadania realment existent que conforma Catalunya, més de set milions i mig de persones. Creiem, també, que la Diada ha de ser l’expressió d’una força unitària més enllà de les diferències entre partits o entitats socials, perquè la festa de l’11 de setembre ha de ser la de tothom.

Ens trobem a les portes de la sentència pel judici de l’u d’octubre. Des d’En Comú Podem Mataró tornem a solidaritzar-nos i a denunciar la situació de presó preventiva que pateixen injustament els polítics encausats. Enfront de la judicialització d’un conflicte que és de naturalesa política defensem que, si hi ha d’haver una resposta política, és indispensable que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de forces polítiques i socials. Una resposta que, lluny d’incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió. Una resposta que, al mateix temps, contribueixi a l’estabilitat política que el país necessita per avançar cap a una major igualtat i un major benestar de les classes populars.

Fa massa temps que Catalunya viu instal·lada en la inestabilitat. Venim d’una dècada perduda on les polítiques d’austeritat no han parat d’agreujar les desigualtats socials i territorials. Tenim al damunt nous reptes, com l’emergència climàtica o la precarietat laboral, i no podem seguir amb l’actual situació de desgovern.

Necessitem un govern estable i de progrés a Espanya, un govern ancorat a l’esquerra i on la gent d’En Comú Podem puguem aportar la nostra mirada a la gestió del conflicte de Catalunya. I cal un govern de la Generalitat que actuï sense excuses en tots els àmbits de la seva competència: la sanitat, l’educació, l’habitatge, l’ocupació, la seguretat, la protecció ambiental, l’estratègia per mitigar el canvi climàtic i la gestió dels valors del territori. Cal, en definitiva, que els qui ocupen la Generalitat deixin d’enganyar-nos i comencin a governar i que el PSOE decideixi mirar cap a l’horitzó aposti per un govern de coalició, plural i d’esquerres.

A En Comú Podem Mataró seguim convençuts que no pot haver-hi progrés nacional sense progrés social i, d’aquesta manera, expressem la nostra profunda aspiració de construir un país més just, lliure de corrupció i on viure i treballar amb dignitat no sigui l’excepció.

Per últim, volem tenir un record pel poble xilè, en el dia en què es compleixen quaranta-sis anys del cop d’estat i de la mort del president Salvador Allende, l’onze de setembre del 1973.

Bona Diada a tothom! Visca Catalunya!

Descarrega el document en PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button