CartipàsNoticía

Tres àmbits per donar resposta als reptes del nou mandat

Ja es coneix la proposta de nova organització de l'executiu municipal, que es portarà a aprovació en el Ple del proper dimarts

L’alcalde, David Bote; el primer tinent d’alcalde i regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, i el segon tinent d’alcalde, Sergi Morales han presentat la nova organització del govern municipal, les retribucions per als càrrecs electes i el personal eventual. Les propostes es portaran a aprovació en el Ple de cartipàs, que tindrà lloc el proper dimarts dia 9.

Jerez, Vadell i Moreno, al capdavant

En primer lloc, l’executiu local ha dissenyat una nova organització estructurada en tres grans blocs per donar resposta als 15 objectius polítics del mandat 2019-2023. Cadascun d’ells comptarà amb la seva comissió informativa pròpia i diferents subàmbits:

Sota el lideratge de Juan Carlos Jerez, l’àmbit de Presidència, Bona Governança i Estratègia Mataró comptarà amb un subàmbit de Presidència i Estratègia encapçalat per David Bote i un d’Administració coordinat pel mateix Jerez.

A les ordres de Miquel Àngel Vadell, l’àmbit de Qualitat Urbana i Benestar de la Ciutadania incorporarà quatre subàmbits: Transició Ecològica, Sostenibilitat i Espai Públic, amb Elizabet Ruiz al capdavant; Seguretat, Civisme i Convivència, liderat per Anna Villarreal; Acció Comunitària, coordinat per Marisa Merchán, i Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats, liderat per Laura Seijo.

Per últim, Núria Moreno serà la responsable màxima de l’àmbit de Desenvolupament Urbà i Econòmic. Aquest bloc es dividirà en tres subàmbits: Planificació Territorial, coordinat per Miquel Àngel Vadell; Promoció de Ciutat i Comerç, dirigit per la mateixa Núria Moreno, i Ocupació i Empresa (Mataró Activa), sota les ordres del comú Sergi Morales.

Delegacions específiques

A banda de les carteres que ostenten els 14 edils del consistori, una altra de les novetats d’aquest mandat és la delegació puntual d’assumptes vinculats a determinades polítiques públiques, ja siguin de caire territorial o sectorial. En aquest sentit, de moment, s’han establert les següents delegacions específiques:

  • Ciutat Intel·ligent: Daniel Hurtado
  • Impuls del Pla Integral de Rocafonda: Juan Carlos Jerez
  • Impuls del Pla Integral de Cerdanyola: Beatriz Delgado
  • Benestar animal: Elizabet Ruiz
  • Pla d’Impuls del Centre (PIC): Núria Moreno
  • Impuls del projecte Mar en Valor: Núria Moreno

Les retribucions

La proposta de retribució per a l’alcalde de Mataró que es portarà al proper Ple és de 61.500 euros. Les retribucions proposades en règim de dedicació exclusiva són 55.350 euros per al primer tinent d’alcalde; 50.430 euros per a altres tinences d’alcaldia; 45.510 euros per als regidors delegats; 43.050 euros per als portaveus de grups municipals, i 9.000 euros per assistències als plens dels regidors.

Els càrrecs de confiança

Pel que fa al personal eventual, l’executiu proposa mantenir tres càrrecs d’aquest tipus a l’Ajuntament (un assessor d’àmbit i dos coordinadors de polítiques públiques), amb un cost total de 150.000 euros, 45.000 euros menys que en el mandat anterior.

Font: Tot Mataró

Back to top button