CCOODefuncióJCCNota de PremsaNoticíaPSUC

Mor Antonio García Castillo “El Pestiñero”, antic militant comunista de Mataró

Nascut el 1950 a Motril (Granada), va formar part del PSUC, la Joventut Comunista i les CCOO durant la clandestinitat 

Mataró, 9-3-2021

Aquest diumenge 7 de març ha mort als 71 anys Antonio García Castillo, històric militant comunista de Mataró. Més conegut com “El Pestiñero”, en referència a la professió del seu pare, que elaborava els tradicionals dolços anomenats “pestiños”, va formar part del PSUC, la Joventut Comunista i CCOO a la ciutat durant els anys de la clandestinitat. 

La militància comunista li va venir per tradició familiar, doncs el seu pare militava al PCE i havia estat detingut a la seva ciutat natal, Motril (Granada). Va arribar amb la resta de la família a Mataró amb 15 anys, concretament al barri de Cirera. Va treballar a diferents empreses com Inex o Cartrons Mas, on va prendre contacte amb el destacat dirigent comunista José Luis López Bulla, que el va introduir en l’organització del PSUC a la ciutat, coneixent històrics militants com Antonio Rodríguez, Pedro Barrena, Fajardo o Juan García. Junt amb altres companys com Lluís Fernández o Ramón Morales va organitzar la Joventut Comunista a Mataró. Més tard, va ser treballador també del Forn del Vidre. 

Va ser detingut i va passar per la Presó Model de Barcelona, on sempre recordava que va aprofitar per llegir molt i aprendre a jugar als escacs. Ja en llibertat, va continuar en la seva militància en la clandestinitat augmentant les precaucions, formant part de la cèl·lula de Mataró-Centre del PSUC, junt amb companys com Imma Font, Pep Illa o Pep Canal. 

Precisament en els propers dies sortirà publicat el llibre “Memoria colectiva de la Joventut Comunista de Mataró”, coordinat per Ramón Morales i editat per la Fundació Nous Horitzons, i que té entre els seus protagonistes a “El Pestiñero”, un dels membres destacats de la JCC durant la dictadura. Malauradament, no podrà veure la publicació d’aquest volum tan esperat per als antics militants de la Joventut Comunista a la nostra ciutat.

Back to top button