NoticíaProcésSentència

Llibertat, diàleg i solucions

Declaració Institucional que presenta el Grup Municipal d'En Comú Podem Mataró de l'Ajuntament de Mataró en relació amb la sentència als líders polítics i socials de l'independentisme

El 14 d’octubre de 2019 es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva amb penes de fins a 13 anys.

Alhora, el Tribunal condemna per desobediència a Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs amb multes fins a 200 euros diaris per 10 mesos.

La sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política al que mai s’hauria d’haver arribat, perquè es tracta d’un conflicte de naturalesa política. És per això que, ara més que mai, cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de les forces polítiques i socials. Una resposta que, lluny d’incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió. Una resposta que, al mateix temps, contribueixi a l’estabilitat política que el país necessita.

Només amb la llibertat dels presos i les preses podrem obrir una nova etapa de desbloqueig. Al mateix temps, entenem que en aquests moments el país ens demana que posem les institucions al servei del diàleg polític i que treballem per trobar solucions a l’actual conflicte polític. Llibertat, diàleg i solucions són els tres pilars sobre els quals ha de pivotar la política catalana en els propers temps.

El Grup Municipal d’En Comú Podem Mataró de l’Ajuntament de Mataró proposa al ple l’adopció dels següents acords:


  1. Manifestar la nostra indignació davant una sentència injusta que genera un precedent inacceptable.
  2. Expressar la més profunda solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel qual estan passant.
  3. Promoure totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques necessàries per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn de les persones exiliades.
  4. Manifestar les conseqüències greus que aquesta sentència pot tenir sobre els drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania com són el dret de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política.
  5. Reiterar el compromís amb la defensa dels drets i les llibertats i mostrar el rebuig a la judicialització d’un conflicte polític que només es pot resoldre per vies democràtiques i dialogades.
  6. Demanar a tots els partits polítics que dialoguin i cerquin solucions polítiques inclusives que cohesionin el conjunt de la societat catalana.
  7. L’Ajuntament de Mataró es posa al servei del diàleg polític i a treballar per trobar solucions a l’actual conflicte polític.
  8. Traslladar els presents acords al Tribunal Suprem, els grups polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés i Senat i del Parlament Europeu, i a les entitats municipalistes de Catalunya.

Aquí podeu escoltar les declaracions fetes pel Cap del Grup Municipal, Sergi Morales:

Declaracions d’en Sergi Morales sobre la sentència del procés
Back to top button