HomenatgeJCCNota de PremsaNoticía

Es presenta el llibre “Memoria colectiva de la Juventud Comunista de Mataró”

L’acte de presentació va tenir lloc dimecres dia 16 a la Biblioteca Pompeu Fabra. El dia 21 tindrà lloc un nou acte al mateix lloc a les 18 hores 

Mataró, 17-6-2021 

Dimecres 16 de juny es va presentar a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró el llibre “Memoria colectiva de la Juventud Comunista de Mataró”, editat per la Fundació Nous Horitzons. El volum, de més de 500 pàgines, repassar la història de la Joventut Comunista de Catalunya (JCC), amb especial atenció a les seves activitats a Mataró, a través de les biografies i records d’alguns dels seus militants més destacats. 

Es tracta d’una obra coral coordinada per Ramón Morales Morago i ha comptat amb la col·laboració de Pablo Morales Morago, Juan Ortiz Olmedo, Domènec Martínez Garcia, Antonio García Castillo “el Pestiñero”, Bienvenido Martínez Giménez “Matahari”, Antonio García Gámez “el Largo”, Juan Antonio Martín Duarte, Josefa (Pepi) Rodríguez Peral, Paco Rico, Ricardo Tenas, Antonio Jiménez Torres, José Rodríguez García “Corrientes”, Juan Flores “Julio”, Toni Calsapeu “Lucha”, Juan Fernández Celaya “Juanito”, Mari Morales Morago, Jordi Surinyach, Santi López, Paco Carnota, Pepi Barrena, Àngel Puig Boltà, Elena Castells, Helios Dalmau Morago, Miguel Guillén Burguillos i Genís Plana Joya. En el treball, també s’inclouen biografies de militants històrics com Margarida Abril, Rossend Dalmau, Teresa Cortina, Daniel Plana i Josep Serradell “Román”. L’edició i elaboració del llibre ha comptat amb la col·laboració de diferents associacions i entitats: Fundació Nous Horitzons, En Comú Podem Mataró, Confluència Jove, Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, JSUC-PSUC Viu , Associació Catalana d’Investigacions Marxistes i CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona. 

En l’acte de presentació van prendre la paraula Ramón Morales, Pablo Morales, Domènec Martínez i Miguel Guillén. Degut a l’èxit de participació, i a causa de les limitacions d’aforament, el proper dia 21 de juny tindrà lloc un nou acte de presentació, també a la Biblioteca Pompeu Fabra, a les 18 hores.

Back to top button