AlellaFinançamentMaresmeNext GenerationNota de PremsaNoticía

Ernest Urtasun alerta sobre el risc d’exclusió dels Fons de Recuperació per a ajuntaments, pimes i Tercer Sector

Alella, 13 d’abril de 2022

L’eurodiputat per En Comú Podem i vicepresident del grup Verds/ALE al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, va alertar ahir del greu risc d’exclusió que tenen petits municipis, pimes, organitzacions del Tercer Sector, i inclús persones de conèixer i accedir a les convocatòries en marxa dels Fons de Recuperació de la UE, Next Generation. Urtasun va dir “Tenim un repte monumental: lluitar contra l’asimetria de la informació”, ja que només els estats membres, governs autònoms, grans ciutats i els grans lobbies empresarials, tenen els recursos i les capacitats per a estar al corrent de les múltiples convocatòries obertes i fer els tràmits  administratius per a optar als fons.

Urtasun, en tant que membre del grup negociador del Reglament dels Next Generation,  va desgranar el procés de negociació del reglament, amb el paper substancial jugat pels verds i les esquerres en aconseguir que el 37% dels fons es dediquin a la lluita contra el canvi climàtic. També va remarcar l’excepcionalitat del moment per la victòria que representa que la UE hagi destinat 750.000 M €, per primera vegada, a endeutar-se per a facilitar la recuperació post-Covid; una lluita llargament perseguida de nou pels partits del grup Verds/ALE.

A continuació va detallar els grans objectius dels fons Next Generation, els grans projectes que estan en marxa a Espanya i com els Ajuntaments poden participar. Urtasun ha explicat com la Reforma Laboral de Yolanda Díaz ha col·locat Espanya en situació de clara avantatge: ha estat el primer país a presentar el seu Pla; en tenir-lo aprovat, i en rebre el primer pagament, i està a punt de rebre-hi el segon, d’un total de 140.000 M €, entre transferències directes i préstecs.

Ernest Urtasun i els Next Generation

Aquestes declaracions van tenir lloc ahir a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella a la conferència-col·loqui amb el títol: Economia de guerra o economia per la Transformació Social? L’Oportunitat dels Next Generation al territori.

L’acte ha estat organitzat pel Col·lectiu Tres Pobles, creat per veïns i veïnes dels municipis d’Alella, Teià i El Masnou amb l’objectiu de facilitar la reflexió i el debat plural entorn de temes d’actualitat en els àmbits social, cultural, econòmic i polític, i aterrats al territori.

El Col·lectiu està treballant en un calendari d’activitats entorn de les temàtiques: Economia, treball i empresa; Feminismes i cures; Ecologia i sostenibilitat; Models alternatius (habitatge, educació, fiscalitat….) i Innovació, recerca i societat del coneixement. La propera activitat serà el 4 de juny a Alella a càrrec del diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello.

Per a més informació:

Mercè Marzo: mercemarzo.g@gmail.com

Back to top button