ComunicatCulturaEquipamentsFeminismeIgualtatNoticíaPremsa

En Comú Podem Mataró proposa que la tercera biblioteca porti el nom de la bibliotecària Maria Antonieta Cot i Miralpeix

Mataró, 24 de febrer del 2022

Aquests dies s’està decidint el nom de la tercera biblioteca pública de la ciutat (l’antiga Biblioteca Popular de la Fundació Iluro). En aquest sentit, En Comú Podem Mataró fem pública la proposta de nom que hem traslladat al Consell de Cultura i que és el de la mataronina Maria Antonieta Cot i Miralpeix (Mataró, 1910 – Barcelona, 1994).

Maria Antonieta Cot i Miralpeix, bibliotecària nascuda a Mataró, fou defensora de les biblioteques populars de la República i també de la cultura catalana durant el franquisme.

Amb el nom de Maria Antonieta Cot i Miralpeix a la tercera biblioteca pública de Mataró creiem que:

  • S’homenatja a les moltes persones que durant el franquisme, de manera anònima i modesta, han defensat la llengua i la cultura catalanes.
  • Es fa un pas a favor de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en àmbits androcèntrics com és el cas dels noms dels edificis culturals de la ciutat, perquè a Mataró ja hi ha dues biblioteques que porten nom d’home.
  • Es reconeix la dedicació i la labor que desenvolupen, i han desenvolupat, diàriament i de forma anònima les bibliotecàries catalanes.

Afegim que malgrat que hi ha altres persones que podrien ser reconegudes i tingudes en compte a l’hora de donar nom a equipaments de la ciutat, veiem que una vegada més les propostes presentades públicament es centren en homes que actualment ja han tingut reconeguda la seva persona en el nomenclàtor de Mataró i formen part de la Galeria dels mataronins il·lustres.

Back to top button