Declaració InstitucionalDrets humansGovernIgualtatInternacionalNoticíaSin categoría

En Comú Podem Mataró presentem una moció per exigir el compliment dels drets humans a la frontera d’Espanya amb el Marroc a Ceuta i a Melilla

Des del grup municipal d’En Comú Podem Mataró hem entrat una proposta de Declaració Institucional perquè sigui tractada a la Junta de Portaveus del proper 4 de juliol per exigir el compliment dels drets humans a la frontera d’Espanya amb el Marroc a Ceuta i a Melilla.

A continuació reproduïm el text de la moció:

Els esdeveniments que es van produir el passat 24 de juny del 2022, a la frontera entre Nador i Melilla, al Marroc, són un violent recordatori del fracàs de les polítiques migratòries de la Unió Europea (UE). Els 37 morts i centenars de persones ferides, reportats per les ONG que treballen en terreny marroquí, són el símbol tràgic de les polítiques d’externalització de les fronteres de la Unió Europea i la subcontractació d’aquestes responsabilitats al regne del Marroc

Mentre els ajuntaments del nostre país donem suport a les persones refugiades en ruta, a través de les diverses campanyes d’ONG i del Fons Català la solució que s’ha trobat per gestionar l’arribada de persones que fugen de la guerra, de la misèria i d’altres tipus de persecucions és l’increment de les operacions de control de fronteres exteriors

Amb l’objectiu d’impulsar l’adopció de les mesures necessàries destinades per a la protecció dels Drets Humans, a la Frontera d’Espanya amb el Marroc a Ceuta i Melilla, el Grup Municipal d’En Comú Podem Mataró, proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró els següents

ACORDS:

  1. Condemnar la pèrdua de vides humanes a la frontera d’Espanya amb el Marroc i l’actuació de les forces de seguretat marroquines que van conduir a aquest tràgic desenllaç.
  2. Instar el Govern de l’Estat a garantir una atenció sanitària adequada i de qualitat a totes les persones hospitalitzades arran d’aquesta tragèdia que es trobin en sòl espanyol.
  3. Instar el Govern de l’Estat a habilitar l’accés a les oficines establertes a les fronteres de Ceuta i Melilla per a les persones que manifestin la voluntat de sol·licitar protecció internacional.
  4. Instar els grups polítics del Congrés de Diputats l’obertura de manera immediata d’una investigació independent per aclarir aquesta tragèdia humana i derivar les responsabilitats polítiques i penals corresponents en col·laboració amb les delegacions diplomàtiques de la Unió Europea presents en territori marroquí.
  5. Comunicar els presents acords a la Presidència del Govern de l’Estat, als grups polítics del Parlament Europeu, Congrés i Senat i Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes de Catalunya.
Back to top button