GovernNoticíaPacteTot Mataró

En Comú Podem arriba a un acord de governabilitat amb PSC

El PSC i En Comú Podem Mataró han arribat a un acord de governabilitat per al mandat 2019-2023. Les assemblees de les dues formacions van aprovar la decisió ahir, però han signat el pacte avui al matí, abans del ple d’investidura. L’estratègia, segons han explicat ambdós caps de llista, beneficia els dos partits pel fet que comparteixen “moltes idees” i els facilita creat un govern estable i amb polítiques d’esquerres per realitzar “projectes de futur” per a la ciutat.

<David Bote i Sergi Morales han reconegut que encara han de treballar en l’organigrama i l’estructura del nou govern municipal, que esperen tenir clar la pròxima setmana. De moment es desconeix la distribució de carteres i el nombre d’àrees que controlarà En Comú Podem, però les prioritats del mandat semblen tenir-les ja clares. Entre elles: impulsar l’economia del municipi, millorar l’ocupació i la creació de llocs de treball estables i de qualitat, conservar la justícia i els drets socials a la ciutat, i afavorir el desenvolupament sostenible i la cooperació del consistori amb els ciutadans.

“Esdevenir més útils”

Per a Sergi Morales, formar part del govern equival a “ser més útils i poder tirar endavant els projectes” que volen. Personalment, el cap de llista dels comuns està totalment a favor d’aquesta decisió perquè “cal mullar-se, assumir responsabilitats i governar”. Per a ell “mantenir-se a l’oposició hauria estat una posició còmoda, que no hagués servit per a res”. 

Amb aquest acord, Sergi Morales i Sarai Martínez se sumen a l’equip de govern conformat pels 13 regidors del PSC: David Bote, Laura Seijo, Núria Moreno, Miquel Àngel Vadell, Marisa Merchan, Juan Carlos Jerez, Elizabeth Ruiz, Xesco Gomar, Beatriz Delgado, Anna Villarreal, Daniel Hurtado, Maria José Carrasco i José Antonio Ricis. 

Font: Tot Mataró

Descarrega’t l’acord

Back to top button