Nota de PremsaNoticíaPla de Mandat

Els regidors d’En Comú Podem reten comptes davant dels veïns i veïnes de Mataró en una assemblea oberta a la ciutadania

Sergi Morales i Sarai Martínez han explicat la feina feta durant la primera meitat de mandat a l’Ajuntament de Mataró i han escoltat i respost les inquietuds de les persones que s’hi han apropat

Mataró, 21 de juny del 2021

Coincidint amb l’arribada a la meitat del mandat municipal, En Comú Podem Mataró ha celebrat una assemblea oberta a la ciutadania per explicar la feina feta durant aquests dos primers anys en el govern de l’Ajuntament de Mataró. Aquesta assemblea era el primer acte públic presencial que organitzava En Comú Podem des de l’esclat de la pandèmia de la COVID-19 i per aquest motiu han volgut celebrar-la a la plaça Montse Mompart. La plaça que porta el nom de la històrica militant comunista mataronina és un lloc carregat de simbolisme pels integrants de la coalició.

En aquest acte públic obert a la ciutadania, els dos regidors d’En Comú Podem han fet balanç dels dos anys que porten formant part del govern municipal davant més de 40 persones que omplien la plaça. En aquest sentit, la regidora Sarai Martínez Vega ha explicat el seguit de mesures que s’estan duent a terme des de la regidoria d’Habitatge per tal de mobilitzar el parc d’habitatges buits de la ciutat al mercat de lloguer. Mesures com l’impuls decidit del projecte Lloguem! Yes, we rent!, la renovació de la declaració de Mataró com a zona tensa del mercat del lloguer i la signatura d’un primer conveni amb la Sareb per la cessió de 15 pisos per destinar-los a lloguer social.

Sarai Martínez Vega: “per primer cop en més de 10 anys, l’Ajuntament de Mataró farà promocions d’habitatge públic per ampliar el parc d’habitatge de lloguer social i assequible”

Responent a una pregunta, la regidora d’Habitatge ha volgut posar en valor l’impuls que suposa la contractació de 7 nous professionals per incorporar-los al servei d’inspecció de pisos buits, en el que, en paraules seves, “és l’operació més ambiciosa duta a terme a Mataró per mirar de mobilitzar el parc d’habitatges buits de la ciutat.” Així mateix, la regidora Martínez Vega ha destacat que primer cop en més de 10 anys, l’Ajuntament de Mataró farà promocions d’habitatge pròpies, per tal d’ampliar el parc d’habitatge per a lloguer social i assequible.

 Sergi Morales Díaz: “en la crisi sanitari i econòmica més dura que hem patit en els darrers anys, hem orientat tota l’activitat de l’Ajuntament per estar al costat dels treballadors, autònoms, comerços i petites empreses”

Al seu torn, el segon tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales Díaz, ha volgut destacar de la seva regidoria la finalització del pla de millora del polígon industrial del Pla d’en Boet i l’avançat estat dels estudis dels polígons de Mata-Rocafonda i de Vallveric, el Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària, que es portarà a aprovació al proper Ple municipal, l’impuls a la Llançadora de projectes d’economia social per promoure l’emprenedoria i l’acompanyament a nous projectes socials. Morales també ha explicat el projecte dels APEUs, que ha de servir per millorar i potenciar la coordinació entre les empreses d’una mateixa zona comercial i poder treballar de formar coordinada com un centre comercial a cel obert.

Sergi Morales Díaz: “hem destinat més de 6 milions d’euros a la reconstrucció social i econòmica de la ciutat, destacant la gestió que hem fet des del nostre àmbit per oferir ajudes als treballadors afectats per ERTOs i a les empreses en els seus processos de transformació digital i creació d’ocupació, de forma coordinada amb els principals sindicats i patronals de la ciutat”

Preguntat per la crisi econòmica associada a la pandèmia de la COVID-19, Morales ha volgut aprofitar per remarcar la importància que va tenir fa un any el pacte de ciutat que va desembocar en la constitució de la Taula per la Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró. De les mesures que ha aprovat la Taula, Morales ha destacat especialment les ajudes a empreses i autònoms per fer front a les despeses generades per la Covid i les subvencions per fomentar la creació d’ocupació que s’han consensuat en el marc del Consell Econòmic i Social amb els sindicats i la patronal.

Sarai Martínez Vega: “l’aprovació de l’ordenança de mobilitat i la peatonalització del centre són una mostra clara i decidida de l’aposta que aquest govern municipal fa per la mobilitat sostenible”

Tots dos regidors han anat destacant també les accions més importants del govern municipal, com ara l’aprovació del nou contracte de la brossa, la millora del servei del Mataró Bus (amb la recuperació de les parades de la línia 4) i l’aposta decidida a favor de la mobilitat sostenible que es fa des de l’Ajuntament de Mataró amb l’aprovació definitiva de l’ordenança de mobilitat i la peatonalització del centre.

Aquesta d’avui ha estat la primera de tres assemblees obertes al veïns i veïnes que farà En Comú Podem Mataró abans de les vacances d’estiu. Les dues properes seran el 5 de juliol a la plaça Isla Cristina i el 19 de juliol a la plaça de Rocafonda.

Back to top button