Equipaments municipals

  1. Funerària Pública
  2. A Mataró, morir-se surt molt car. De fet, a Catalunya només la ciutat de Lleida presenta preus d’enterrament més cars que la nostra ciutat, amb uns preus el 48% per sobre que els de la mitjana espanyola. I al conjunt de l’Estat espanyol, només la superen cinc municipis. Segons un informe realitzat per Unespa (Asociación Empresarial del Seguro) amb dades dels anys 2017 i 2018, a Mataró es paga un 45,9% més que la mitjana del conjunt d’Espanya pels serveis funeraris. L’estudi s’ha realitzat demanant a les entitats asseguradores que formen part d’Unespa que especifiquessin el tipus de sepeli que fan atendre i informació precisa sobre el lloc de residència de l’assegurat, de cara a identificar diferències de cost entre províncies i municipis. En total s’han analitzat 216.404 enterraments, cosa que suposa una representativitat de la mostra de l’entorn d’un 80%, segons els autors de l’estudi. Les dades mostren que Mataró és el segon municipi de Catalunya on l’enterrament és més car, amb un diferencial del 46% respecte al conjunt del país, i del 34% en comparació amb la mitjana de les ciutats de més de 50.000 habitants.

    A Mataró, pel que fa als serveis funeraris, ens trobem que ni tan sols existeix la competència d’empreses que demana el teòric bon funcionament del lliure mercat. A la capital maresmenca vivim una situació de monopoli, en què només hi ha una empresa que ofereixi aquests serveis.

    Des d’En Comú Podem Mataró considerem que la creació d’un operador funerari municipal que tingui com a objectiu garantir la competència, la qualitat, l’accessibilitat de la ciutadania als serveis funeraris, la baixada del preu mig i l’excel·lència del servei, pot ser una gran notícia per a la ciutat de Mataró i els seus habitants.

    Per això:
  • Mataró Activa
  • Altres Equipaments
  • Exit mobile version