Cooperativisme i economia social

Des de les administracions locals ja s’entén el cooperativisme i l’economia social i solidària com a agents imprescindibles de democratització econòmica municipal i desenvolupament local transformador, a partir de la concertació pública-cooperativa-comunitària.

Responent als reptes de la crisi econòmica i a les potencialitats de nous sectors socials, culturals i econòmics emergents, s’ha produït en els darrers anys una nova onada de polítiques públiques de foment del cooperativisme i del conjunt de l’economia social i solidària (ESS).

La ciutat de Mataró ha d’apostar per intensificar les mesures de foment i promoció d’un tipus d’iniciatives socioeconòmiques basades en la propietat col·lectiva, la gestió democràtica, la limitació del lucre, l’arrelament territorial i el servei al bé comú.

El cooperativisme ha de ser un agent social i econòmic en els espais de decisió econòmica i laboral, on s’impulsen polítiques de formació, ocupació, desenvolupament social i local i promoció econòmica general. Es tracta d’impulsar un canvi productiu des dels valors, la capacitat per generar riquesa col·lectiva, l’ocupació estable i la cohesió social.

Cal impulsar un model transformador a partir de la participació, la sostenibilitat social i territorial i la no discriminació de les persones.

Per tot això, des de l’Ajuntament de Mataró:
Exit mobile version