Campanya 2019FeminismeIgualtatLGTBINota de Premsa

En Comú Podem Mataró presenta les seves propostes en matèria de feminisme, igualtat i LGTBI+

Sarai Martínez: “farem que Mataró sigui un referent de ciutat feminista i igualitària, perquè la justícia de gènere i LGTBI+ ha de ser una prioritat transversal del conjunt de les polítiques públiques”

Aquest matí, En Comú Podem Mataró ha presentat les seves propostes programàtiques en matèria de feminisme, igualtat i LGTBI+. En una roda de premsa que ha tingut lloc davant del mural de Teixit de Dones al Parc Central, les candidates 2 i 3 de la formació, Sarai Martínez i Alejandra Lara, han explicat les línies mestres del programa d’En Comú Podem Mataró en aquesta matèria.

La justícia de gènere i LGTBI+ ha de ser una prioritat transversal del conjunt de les polítiques públiques” (Sarai Martínez)

En la seva intervenció, Sarai Martínez ha explicat que “un dels pilars indiscutibles d’una societat justa és que es garanteixi la igualtat d’oportunitats de totes les persones, independentment del seu origen, color, identitat sexual, nivell socioeconòmic, creences, capacitats i habilitats, etc.”. Per a Martínez, “totes les persones han de tenir els mateixos drets, fet inherent a la dignitat humana i no hi ha d’haver discriminacions de cap mena. No es tracta d’un igualitarisme homogeneïtzador, ja que la diversitat humana ha de ser preservada i promoguda, però no podem oblidar que per sobre de les tradicionals formes de distinció, hi ha allò que ens fa iguals: la nostra naturalesa humana. I per tot això cal impulsar polítiques d’equitat, també des de l’àmbit municipal. Això fa que vulguem que Mataró sigui un referent de ciutat feminista i igualitària, on les persones tinguin accés a una educació, cultura, sanitat, serveis socials i esports de qualitat i accessibles a tothom”. Per a la candidata número 2 de la candidatura d’En Comú Podem, “la justícia de gènere i LGTBI+ ha de ser una prioritat transversal del conjunt de les polítiques públiques. Per aconseguir aquesta transversalitat és imprescindible que l’estructura organitzativa de les polítiques de gènere sigui reforçada i, més enllà de gestionar determinats serveis específics, sigui un àmbit efectiu de dinamització, seguiment i suport al conjunt dels departaments. Es tracta d’incorporar la perspectiva de gènere formant el personal de l’Ajuntament de Mataró, establint referents en totes les àrees; avaluar sistemàticament l’impacte de gènere de les intervencions; fer pressupostos feministes; adaptar els sistemes d’informació, incloent-hi clàusules d’igualtat en contractes, convenis i subvencions, entre altres mesures, i fer seguiment i establir mecanismes de sanció en cas d’incompliment”.

Crearem una regidoria de feminisme i LGTBI+ que depengui directament d’Alcaldia” (Alejandra Lara)

En la seva intervenció, Alejandra Lara ha detallat algunes de les mesures més importants del programa d’En Comú Podem Mataró en matèria de feminisme, igualtat i LGTBI+. Lara ha destacat que “elaborarem un Pla estratègic d’actuació integral per a la justícia de gènere, establint les línies i prioritats que es promouran a partir d’una metodologia participativa amb col·lectius feministes i ciutadania; farem també un Pla de xoc contra la precarietat laboral de les dones i contra l’atur femení: la pobresa té cara de dona i per això cal tenir en compte la perspectiva de gènere en qualsevol acció per a l’equitat i la justícia social”. Lara també ha destacat que “crearem una regidoria de feminisme i LGTBI+ que depengui directament d’Alcaldia, des de la qual es garantirà la transversalitat a totes les regidories de l’Ajuntament, organismes i empreses dependents; també impulsarem una auditoria amb perspectiva de gènere a tota l’estructura municipal, incloses les externalitzacions i altres empreses proveïdores, incorporarem clàusules socials que promoguin l’equitat de gènere en les contractacions públiques i vetllarem per l’equiparació salarial i salaris dignes en sectors feminitzats”. Lara ha explicat també que “impulsarem el Pla Local LGTBI+ per fomentar i integrar les diferents actuacions que realitzi l’Ajuntament, donant un sentit transversal a aquestes polítiques. Tanmateix,  ens personarem jurídicament com a Ajuntament en els processos legals contra persones físiques i jurídiques que puguin atemptar en contra dels drets individuals i col·lectius de les persones per raó de la seva orientació sexual o identitat de gènere; i també reforçarem les accions de formació als instituts de secundària per afavorir la normalització del col·lectiu LGTBI+ entre els i les adolescents”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button